TANDEM 66 is de naam van een opmerkelijk project van twee musici van het Brusselse Conservatorium, die een voorliefde voor de muziek van de twintigste eeuw en een passie voor het  fietsen te delen. Xavier Locus (piano) en Julien Elleouet (klarinet) bieden een sterk videoconcert dat beelden van New York naar San Francisco toont, gefilmd tijdens hun Amerikaanse fietstocht in de zomer van 2014.

Synchroon met de beelden van prachtige landschappen en vol met verrassende anekdotes nemen Xavier en Julien het publiek mee op een poëtische en betoverende reis, van de essentiële Rhapsody in Blue (Gershwin) naar speelse melodieën uit West Side Story (Bernstein), maar ook muziek van John Williams, John Cage en een aantal prachtige ontdekkingen.

Tandem 66 maakte ondertussen al meer stops op de Europese podia dan op de Amerikaanse wegen. Het toont de immense populariteit aan van dit succesverhaal van twee muzikanten die hun  etsreis doorheen het Verenigde Staten van oost naar west op muzikale manier vertellen. Zowel voor sport- als voor muziekliefhebbers !


www.tandem66.com

©2016Eurotheater - webdesign: www.royki.be Oostkamp

TANDEM 66, Xavier Locus (piano) & Julien Elleouet (klarinet)

(première Vlaanderen-Nederland, Benelux) - Videoconcert

©Didier Vandenbosche