Sinds 1988, het jaar van haar afstuderen aan de kleinkunstafdeling van Studio Herman Teirlinck is Ingeborg (TM Sergeant) vooral actief in het theater en op de Vlaamse televisie.

Ze won de juryprijs op het Leids Cabaretfestival, en datzelfde jaar (samen met Clouseau en Phil Graveyard) ook de Baccarrabeker o.l.v. coach Raymond van het Groenewoud.

De Sabamprijs en Personalityprijs voor het lied ’Te weinig kracht’ zetten de toon voor een bloeiende carrière in de media.


In ’89 vertegenwoordigde Ingeborg ons land op het Eurovisiesongfestival, met ‘Door de Wind’, gevolgd door de theatertour van haar eerste solo programma ‘Schimmen’. Nadien volgen de theaterprogramma’s ‘Daarom is géén antwoord’ (1991) en in ‘94 ‘Twee uur vanaf nu’.


Haar platenwerk bestaat ondertussen uit drie Full-cd’s: ‘Voor één seconde’ (1990), ‘Dertien, Daarom, Droom’ (1991) en ‘Hartrock’ (1994). Ook haar TV carrière is ondertussen op kruissnelheid. ‘Zapp’ een BRT-IKON productie loopt in ‘89.Vanaf ‘90 start Ingeborg met het kinderprogramma Schuif af op VTM, ze zal zestien jaar actief zijn bij deze zender.

All you need is love, Blinddate, Volgende keer beter, Het gevoel van…, Wondere wereld, Bluf, Ik wil je iets vertellen en vele andere programma’s volgen elkaar in een snel tempo op.


Sinds haar 32ste verdiept Ingeborg TM Sergeant zich in zelfontwikkeling. Ze geeft workshops, schrijft boeken, start haar eigen centrum ‘De Evolutie’ in Brugge. En toch blijft muziek één van haar grote passies. Zo ontstaat ‘Laat mij zingen!’ (gekoppeld aan de gelijknamige CD, die vooral op Radio2 grijsgedraaid werd). Het succes van ‘Laat mij zingen’ wordt maar liefst over vier theaterseizoen verspreid!
Tussendoor is er het project ‘Beyond religion’ (gekoppeld aan gelijknamige CD) en het boek ‘Het antwoord, de weg naar geluk’. In 2011 duikt Ingeborg door 20 jaar muziek en tussendoor kan u haar steeds boeken voor een muzikaal optreden, kerstconcert, lezing of workshop.


Dat ze een heel straffe live-performer is, bewijst ze zomer 2014 tijdens het festival ‘Hasselt Ziiingt’.


www.ingeborg.ws

Beschikbaar via Eurotheater: België en Nederland (op aanvraag)

©2018Eurotheater - webdesign: www.royki.be Oostkamp

INGEBORG (België/Nederland, op aanvraag)